Svijet

U UKRAJINI I ZEMLJA GORI: Rusi u zadnja 24 sata izveli čak 34 vazdušna i jedan raketni napad

Ukrajinska vojska je danas u svom redovnom izvještaju objavila da su ruske snage u prethodna 24 sata izvele 34 vazdušna napada, jedan raketni napad i ispalile 57 protuzračnih projektila.

FOTO: EPA-EFE/MARIA SENOVILLA
FOTO: EPA-EFE/MARIA SENOVILLA

Navode i da su krhotine koje su padale pogodile pokrajinu Herson i oštetile sedam kuća i dječji vrtić.

Pavlo Kirilenko, guverner Donjecka, rekao je da je jedna osoba ubijena, a tri su ranjene za vrijeme jučerašnjih granatiranja 11 gradova i sela u ovoj oblasti.

Ruske su rakete preko noći pogodile rezidencijalnu četvrt u gradu Zaporižji, glavnom gradu djelomično okupirane regije, prenio je N1.

Pročitajte još

Američki sigurnosni dužnosnici danas su preko videopoziva razgovarali sa skupinom svojih ukrajinskih kolega o vojnoj pomoći Kijevu, rekao je šef kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

U izjavi za Telegram Andrij Jermak rekao je da su tri američka dužnosnika bila na današnjem sastanku i da su ih ukrajinski vojni zapovjednici detaljno informirali o trenutnoj situaciji na frontu.

“Razgovarali su o daljnjem pružanju potrebne pomoći našoj zemlji, posebice u opremi, naoružanju i streljivu”, napisao je.

Dodao je da im se Zelenski pridružio na kraju sastanka kako bi iznio svoje viđenje oslobađanja ukrajinskih teritorija.

“Zahvalili smo vlastima SAD-a i američkom narodu na sveobuhvatnoj i snažnoj potpori u borbi za slobodu i povratak mira u Evropu”, dodao je Jermak.

Prihvati notifikacije