Magazin

U smjesu za palačinke dodajte OVAJ SASTOJAK i biće savršeno mekane i ukusne

Nema ko ne voli palačinke, poslasticu koja nas vraća u djetinjstvo.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu brašno, jaja, so/šećer i mlijeko.

Kako bi palačinke baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

1 jaje

200 ml mleka

250 ml vode

200 gr brašna

prstohvat soli

1/4 kašičice sode bikarbone

2 kašike ulja

Ulje za premazivanje tave

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmješajte. Tavu za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podioka).

Pecite palačinke, redajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne. Palačinke filujte slatkim ili slanim nadjevom po želji, piše Blic.