Magazin

"Burek" od kukuruznih pahuljica: Ohlađen se pretvara u hladno oružje

Lažni burek od kukuruznih pahuljica i dalje je hit na društvenim mrežama, a mnogi su ga rado jeli kao zdraviju varijantu onog "pravog" i tvrdili da je okus skoro identičan. Kako nam je dosta toga da nam taj recept stalno iskače po društvenim mrežama, odlučili smo ga probati.

FOTO: INDEX.HR
FOTO: INDEX.HR

Sastojci koji su potrebni su u nastavku, prilično su pristupačni, a vrlo vjerojatno ih već imate u kuhinji: 200 g kukuruznih pahuljica (corn flakes) 500 g svježeg sira 200 ml jogurta 2 jaja sol

Pomiješajte jaja s jogurtom i sirom, posolite po želji i dodajte obične kukuruzne pahuljice, smjesa će izgledati suhonjavo, ali to je ok. Kad ste sve dobro izmiješali, stavite u kalup i dobro poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko pola sata. Ostavite da se prohladi, kaže recept.

Dojmovi

Sastojci su odlični, a iako smo bili skeptični prema pahuljicama, sve smo odradili po uputi i dobili suhonjavu smjesu koju treba dobro utisnuti u kalup pa poravnati i staviti na pečenje. Koristili smo duguljasti kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Pekli smo ga na 200 stepeni oko pola sata, korica se zahrskavila i napuhnula te dobila boju.

Kad se pečeni “burek” od kukuruznih pahuljica i svježeg sira prohladio nekih 15 minuta, pokušali smo ga narezati, no unutrašnjost je i dalje bila vrlo ljepljiva pa smo ga pustili da dođe bliže sobnoj temperaturi.

U ovom je trenutku bio ok, ali okusom ne toliko blizu pravom bureku ili gibanici sa svježim sirom kako bismo mi to voljeli, već dosta slatkast zbog kukuruzne baze pahuljica. Shvatili smo i da je u ovoj fazi najbolji za jelo.

Par komadića smo ostavili u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj staklenoj posudici, no ohlađen nam je bio prilično odbojan već na prvi zagriz s obzirom na to da je previše očvrsnuo i praktički postao hladno oružje koje se mrvi i nikako ne prija, piše index.hr.

Prihvati notifikacije