Region

U beogradskoj školi objavljen spisak đaka sa naslovom “meta”

"Otac jedne djevojčice poslao je razrednoj tog odjeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta". Po njegovim riječima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odjeljenja. Razredna me je obavijestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvjete školama kada se dese ovakve situacije", izjavila je za Blic Olivera Korošec, direktorica beogradske osnovne škole "Milena Pavlović Barili".

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER
ilustracija

Prema njenim riječima, cijeli slučaj prijavljen je nadležnima i u toku je rad na rasvjetljavanju svih detalja.

„Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta djevojčica napisala, kako se došlo u posjed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mjere i radnje i vrši provjeru sa školskim psihologom“, kaže Korošec za Blic.

Kako dodaje, u školi su obavljeni razgovori koji su neophodni u ovakvim situacijama sa učenicima i nekim roditeljima.

„Predstavnika Savjeta roditelja odjeljenja u kome se pojavio spisak upoznala sam odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sljedeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije“, rekla je direktorica škole.

Djevojčica i ranije bila problematična?

Na pitanje, a povodom informacija u pojedinim medijima, da li je istina da je djevojčica koja je navodno sačinila spisak bila problematična i ranije, Korošec je odgovorila:

„Ovdje još nije utvrđeno ko je pravio spisak i iz kog razloga, tako da ja nikoga ne bih izdvajala, dok policija ne odradi svoj dio posla“, rekla je direktorica OŠ „Milena Pavlović Barili“.

Prihvati notifikacije