Svijet

Turkiye i Albanija potpisali šest sporazuma o saradnji

Održan je i prvi sastanak Vijeća za saradnju Turkiye i Albanije na visokom nivou kojim su predsjedavali turski predsjednik Erdogan i albanski premijer Rama.

RAMA ERDOGAN
FOTO: ANADOLIJA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan susreo se s premijerom Albanije Edijom Ramom koji boravi u Ankari, a poslije sastanak je potpisano šest sporazuma o saradnji između dvije zemlje, javlja Anadolu.

Pročitajte još

U okviru posjete održan je i prvi sastanak Vijeća za saradnju Turkiye i Albanije na visokom nivou kojim su predsjedavali Erdogan i Rama.

Nakon sastanka potpisano je šest sporazuma između dvije zemlje.

Potpisan je Protokol o saradnji između TRT-a i Albanske radio-televizije, Memorandum o razumijevanju između Predsjedničke direkcije za komunikacije Turkiye i Agencije za informisanje Republike Albanije o saradnji u oblasti medija i komunikacija.

Također su potpisani Memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Turkiye i Vlade Albanije u oblasti održivog upravljanja šumama i zaštićenim područjima, Okvirni vojni sporazum između Albanije i Turkiye, Sporazum o saradnji u oblasti razvoja i Sporazum o statusu Ureda za koordinaciju programa TIKA-e u Albaniji.

Zvaničnici dvije države su potpisali i Memorandum o razumijevanju u oblasti životne sredine.

Prihvati notifikacije