Naravno, svi ga vole kao prilog, a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvijek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost. Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli.
Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuhari otkrili su u čemu je tajna. Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isijecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a poslije 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procijedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.
Dodajte malo ulja, začine po želji, mljeveni bijeli luk i dobro promiješajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostojan jelovnika svjetskih restorana, a već sam izgled budi apetit, piše Krstarica.