Magazin

Trailer za novi film Stevena Spielberga izgleda magično

Steven Spielberg predstavio je svoj najintimniji i najosobniji film dosad. Fabelmanovi je poluautobiografska priča o Spielbergovom rođenju i djetinjstvu.

FOTO: EDUARDO LIMA/EPA
FOTO: EDUARDO LIMA/EPA

Film prati dječaka u najosjetljivijim godinama koji otkriva potresnu porodičnu tajnu koja ga zatim potakne da uroni u filmski svijet. Za scenarij su zaslužni sam Spielberg i dramatičar Tony Kushner, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji je na Spielbergovim ranijim filmovima Lincoln i München zaradio nominacije za Oscara.

Glumačku postavu čine Gabriel LaBelle kao 16-godišnji ambiciozni režiser Sammy Fabelman, Michelle Williams kao njegova majka Mitzi, Paul Dano kao njegov uspješni otac Burt, zatim Seth Rogen kao Bennie Loewy, Burtov najbolji prijatelj i počasni “ujak” Fabelmanove djece, te Judd Hirsch kao ujak Boris.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a Spielberg je tom prilikom izjavio da je njime pokušao “pronaći način kako vratiti tatu i mamu”. Njegova je majka, naime, umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.

Spielberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako snimiti ovaj film jer likove “poznaje cijeli život”. Međutim, ispostavilo se da i nije bilo tako lako.

“Ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo jer sam na poluiskustven način pokušao rekonstruirati ogroman dio ne samo svog života nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama”, rekao je redatelj.

Film u kina stiže krajem godine.

Prihvati notifikacije