Kultura

Ekipa filma "Čuvari formule" sa Draganom Bjelogrlićem na SFF-u

Film "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića večeras će biti prikazan na 29. Sarajevo Film Festivalu.

FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prije publike, film su imali priliku pogledati novinari, a poruku je ranije na konferenciji uputio Bjelogrlić.

“Velika tuga nažalost, moram ovu našu konferenciju početi izrazom saučešća i velike tuge zbog događaja koji je zadesio BiH i cijeli region”, rekao je Bjelogrlić o trostrukom ubistvu u Gradačcu.

Potom je poručio: “Prije više od dva mjeseca i mi smo u Srbiji imali tragične događaje. Nasilje je nešto s čime se suočava ne samo region, već i cijeli svijet”.

Pročitajte još

Film večeras ima regionalnu premijeru.

Iako je prvobitan naziv filma bio “Čuvari formule”, u jednom trenutku razmatran je i naziv “Lančana reakcija”, a o konačnoj odluci govorio je Bjelogrlić.

“Lančana reakcija smrti postaje lančana rekacija života, ili formula smrti postaje formula života. Prelomio sam na kraju da se film zove ‘Čuvari formule’, mislim da je intrigantniji naziv i nije na prvu loptu. Lančana reakcija koju pokušavaju da naprave u Vinči, da bi napravili taj eksperiment, da sa domaćim gorivom dođu do formule za atomsku bombu ne uspe, ili uspe a izazove incident, onda se dešava druga lančana reakcija, humanost, odnosno dva naučnika dolaze do neke formule, koja će ih voditi kroz život”, ispričao je ranije reditelj ovog ostvarenja Dragan Bjelogrlić.

Film “Čuvari formule” koji je u Lokarnu imao svoju svetsku premijeru, jedini je dobio dvije nagrade sa ovog festivala, a ujedno je i prvi regionalni film koji je bio prikazan u selekciji Piaca Grande.

Festivalskoj publici večeras su se poklonile i ekipe filmova “Kao ovca među vukovima” i “Pripadanje”.

Fotoreporter Bosnainfo zabilježio je trenutke sa crvenog tepiha koje možete pogledati u galeriji fotografija.

FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije