Sarajevo

Toni Vukadin objavio kakva se užina dijeli socijalno ugroženoj djeci u osnovnoj školi u Sarajevu: Jadno, nekvalitetno i nedopustivo!

FOTO: FACEBOOK / TONI VUKADIN
FOTO: FACEBOOK / TONI VUKADIN

Toni Vukadin općinski i gradski vijećnik, stranke Narod i Pravda na svom Facebook profilu objavio je kakvu užinu dobijaju socijalno ugrožena djeca u jednoj osnovnoj školi u Sarajevu.

“Ovo je užina koja se dijeli socijalno ugroženoj djeci, u jednoj osnovnoj školi u Sarajevu. Jadno, nekvalitetno i nedopustivo. Ta djeca trebaju imati hranu koja je ista ili bolja od hrane koju mi dajemo svojoj djeci.Iako fotografija nije iz škole iz Općine Novi Grad Sarajevo tražit ću da se ispita kakvu kvalitetu užina imaju ta djeca u svim novogradskim školama. Insistirat ću da se propiše normativ užina za tu djecu u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. Predložit ću svojim kolegama iz Naroda i pravde u svim općinskim vijećima da isto urade. Znam da će prihvatiti, jer mi ne trpimo nepravdu. Osigurat ćemo dovoljno novca kako bi djeca iz socijalno ugroženih porodica imala kvalitetnu i zdravu užinu.Dopustili smo sramotu koju moramo što prije ispraviti”, napisao je Vukadin.

U komentarima na ovu objavu neki su istakli da su upoznati s ovom sramotom i da to nije jedina škola koja dijeli takvu užinu djeci. Ovako nešto je sramotno, zašto se i ko je dozvolio da se ovakva užina dijeli djeci?! Nadamo se da će inicijativa Tonija Vukadina u što hitnijem roku biti pokrenuta i riješena, ali i da će neko snositi posljedice za ovakvu nekvalitetnu hranu koja se daje djeci.

Ovo je uzina koja se dijeli socijalno ugroženoj djeci, u jednoj osnovnoj školi u Sarajevu. Jadno, nekvalitetno i…

Posted by Toni Vukadin on Monday, October 17, 2022

Prihvati notifikacije