Magazin

TikToker otkrio trik: Evo kako možete smanjiti gubitak topline u prostoru do 50 posto (VIDEO)

Stigla nam je zima, a s njom i niske temperature. Mnogi ljudi muku muče kako zagrijati svoje domove, a da pri tome uštede na računima. Na internetu kruži mnogo uradi sam trikova koji vam mogu pomoći u tome.

FOTO: ILUSTRACIJA / BOBATOO.CO.UK
FOTO: ILUSTRACIJA / BOBATOO.CO.UK

Stručnjak Kyle Mattison, koji je na TikToku poznat kao The Property Guy, otkrio je trik pomoću kojeg možete učinkovitije grijati svoj dom bez povećanja temperature termostata ili ostavljanja radijatora uključenim dulje, piše LADbible.

Kyleov trik nevjerojatno je jednostavan, te bi vam mogao uštedjeti mnogo novca.

Potrebna je samo reflektirajuća folija za radijatore koja se vrlo brzo postavlja.

On je na videu pokazao kako je postavlja na zid iza radijatora. Foliju opisuje kao “jednostavnu za postavljanje”, jer se na videu vidi kako na četiri kraja radijatorske folije lijepi dvostranu traku, koju potom lijepi na zid iza radijatora.

Kyle preporučuje da ovu foliju koristite na radijatorima koji su spojeni na vanjske zidove, jer se na taj način smanjuje toplina koja izlazi van. U suštini reflektira toplinu natrag u prostoriju koja bi se inače trošila s druge strane zida.

Opisano je da “smanjuje potrošnju energije” u vašem domu i “smanjujei troškove grijanja”, dok ScrewFix tvrdi da folija može “smanjiti gubitak topline do 50%”. Međutim, neko bi mogao pomisliti da i jeftinija alternativa – kuhinjska folija može poslužiti ovom triku. No, to u konačnici nije tako, postoje veliki razlozi zašto se kuhinjska folija ne smije koristiti kao zamjena za radijatorsku reflektorsku foliju.

Kuhinjska folija će se zgužvati i vjerojatno neće dugo ostati u istom položaju, a s vremenom će oksidirati i razgraditi se, smanjujući joj već nedostatnu sposobnost odbijanja topline.

S druge strane, reflektorska folija za radijatore pruža jednostavno “uradi sam” rješenje za one koji žele smanjiti gubitak topline i uštedjeti na troškovima energije ove zime.

@thatpropertyguy Give your radiators a BOOST!🔥#warm #heating #winter #tip #hack #learnontiktok #home #save ♬ Cobrastyle – Teddybears Sthlm

Prihvati notifikacije