Svijet

Susjedi se u više navrata žalili na smrad koji se širi iz kuće: Policija upala u kuću, šokirali se prizorom

Žena u Australiji godinama je živjela pored preminulog brata. Susjedi su se u više navrata žalili na smrad koji se širi iz kuće, no nitko nije bio svjestan užasa koji se ondje stvarno odvijao.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Stanovnici elitnog dijela Sydneyja nisu bili svjesni horora koji se odvija u njihovom susjedstvu sve dok policija nije upala u kuću Marie u sedamdesetim godinama. Riječ je o ženi s mentalnim problemima koja je živjela u neurednom stanu prepunom razbacanog truhlog smeća i štakora.

Izvana, kuća se činila sasvim normalna i dobro održavana, a u susjedstvu Marie je bio glas da je zaluđena čistoćom. Susjedi su nju i njezina brata opisali kao prijateljski nastrojene, ali pomalo čudne izopćenike u bogatom naselju.

No, susjede i policiju najviše je šokirao pronalazak tijela preminulog brata Marie koji je nestao još 2018. godine, prenosi Daily Mail.

Mještani tvrde kako nisu bili svjesni užasnih uvjeta u kojima Marie i njezin brat žive možda već pet godina. Susjedi su se godinama žalili lokalnim vlastima na smrad koji se širio okolicom kuće, ali niko godinama ništa nije poduzimao.

“Kako neko može pet godina živjeti s lešom, a da niko to ne otkrije? Živjeli smo pokraj kuće užasa. Stalno se osjetio smrad, ali smo mislili da je to od smeća. Rolete su uvijek bile spuštene. Nadstrešnica je bila puna smeća. Štakore ste mogli vidjeti posvuda. Bilo je odvratno”, izjavila je susjeda Nicole Stratton.

Policija je sasvim slučajno nabasala na raspadajuće tijelo brata 29. decembra 2022. godine. Izašli su na intervenciju zbog toga što njega niko nije vidio četiri godina, a tokom potrage su pronašli njegovo tijelo.

Marie je puštena na slobodu bez podignute optužnice, a mrtvozornik i dalje istražuje uzroke smrti muškarca. Kuća je sada napuštena već više od godinu dana.