Politika

Stigla ekipa Bakira Izetbegovića na sastanak SDA: Pogledajte šta je fotoreporter Bosnainfo zabilježio

Stranka Demokratske Akcije (SDA) sazvala je sastanaka svojih članova odbora i to s razlogom. Brojne su promjene stupile na političku scenu.

FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Alma Čolo, članica Predsjedništva Stranke demokratske akcije, napustila je jučer ovu stranku, a pismo ostavke ona je dostavila vrhu SDA. U nekoliko navrata bila je poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, te delegat SDA u Klubu Bošnjaka državnog parlamenta.

Čolo je bila na listi SDA za poslanicu državnog parlamenta u ovom sazivu. No, nije prošla.

Pročitajte još

Prema izvorima iz SDA, Almi Čolo nije u kampanji bilo dopušteno da govori na nekim konvencijama strane, primjera radi, na Ilidži, dok su u Vogošći lokalni SDA-ovci, otvoreno agitirali za Turkovićku i Mašovića, a protiv Alme Čolo. Na kraju, ona nije dobila potreban broj glasova, u Predstavnički dom Parlamenta BiH je izabran Amor Mašović.

No nije ovo jedino što muči ovu stranku. Na političkoj sceni dešavaju se drastične promjene, a SDA gubi sve pozicije i svoje ljude na čelnim mjestima. Kakve će promjene odlučiti da naprave, da li će do njih doći ostaje da pratimo.

Fotoreporter Bosnainfo zabilježio je trenutak dolaska SDA kadra na sastanak, u nastavku pogledajte u galeriji fotografija koje sve stigao.

FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije