Politika

Alma Čolo: "Kažu bio u SDA i otišao. Nisam znala. Pravo da vam kažem nešto mi drago..."

SDA-ova bivša državna parlamentarka Alma Čolo prokomentarisala je nove državne ministre prilikom čega je pohvalila HDZ-ov prijedlog da imenuje Dubravku Bošnjak.

FOTO: FB ALMA ČOLO
FOTO: FB ALMA ČOLO

“Postoje političke opcije sa kojima se ne slažete, protiv čijih stavova se borite argumentima, znanjem, iskustvom, političkim umijećem. Ali morate nekada priznati da im je određeni potez dobar i zaslužuje da se pohvali.

Takav je slučaj posljednje imenovanje ministrice civilnih poslova u Vijeću ministara BiH. Obrazovana i pametna, doktor ekonomskih nauka. Čim je pogledate vidite da je to sve “pri njoj”, da je regularno i na vrijeme. Mislim na obrazovanje.

Na drugoj strani ministar za ljudska prava i izbjeglice. Koliko god se njegova zamjenica trudila da obrazloži da je dobar izbor, ne može me uvjeriti. Završen fakultet u 45. godini, a magisterij i doktorat u naredne 4 godine. Nije šala doktor nauka.

Kažu bio u SDA i otišao. Nisam znala. Pravo da vam kažem nešto mi drago. Imali su pravo komunisti. Primali u Savez komunista samo najbolje, najbolje đake, najbolje studente, najbolje radnike. To je garancija uspjeha neke političke opcije, a i društva i države u cjelini. A kod nas u Bosni i Hercegovini uglavnom obrnuto. Što lošiji kadar, to bolje. Neće se miješati u svoj posao. Jer kako će se miješati kad ne znaju. Možda nauče”, poručila je Čolo.

Postoje političke opcije sa kojima se ne slažete, protiv čijih stavova se borite argumentima, znanjem, iskustvom,…

Posted by Alma Colo on Monday, January 30, 2023

Prihvati notifikacije