BiH

Stevanović poručio ruskom ambasadoru: Mi imamo nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi?

Nakon što se Ruska ambasada obrušila na gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, kojoj zamjeraju sadržaj Sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa Kijevom koji je potpisan u Bruxellesu, oglasio se i Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva.

FOTO: FB / DRAGAN STEVANOVIĆ
FOTO: FB / DRAGAN STEVANOVIĆ

Otvoreno pismo Dragana Stevanovića prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Kalabuhov,

Ako nešto zna, gradonačelnica grada Sarajeva i GV grada Sarajeva znaju napraviti razliku između stradanja nedužnog naroda i fašističkih zločina izroda tog istog naroda.

U živom su sjećanju građana Sarajeva fašistički zločini srpskih, ukrajinskih pa i ruskih fašista koji su djelovali po nedužnim građanima moga grada.

To nam ne daje za pravo i to nikada nismo činili, da zločine fašista iz bilo kojeg naroda poistovjećujemo sa cijelim narodima. Naravno i unutar bošnjačkog naroda je bilo fašista.

Za nas je fašista i fašistička ideologija neprijatelj ma iz kojeg naroda dolazio.

Pročitajte još

Zato se otvoreno i svakodnevno borimo protiv veličanja Busuladžića, Pandže, Đoze, Francetića, Pavelića, Mihailovića, Kalabića, Ljotića, Nedića i mnogih drugih osvjedočenih fašista.

Znaćemo se boriti i protiv benderovaca i vrangelovaca.

Znate li i Vi napraviti tu razliku, ili je za Vas sasvim normalno veličati Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike a osuđivati fašiste iz drugih naroda?

Mi imamo podjednaku, nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi ?

Solidarišemo se sa građanima i gradovima koji trpe zločin i torturu – to je naša dužnost nakon svega što smo kao grad prošli za one čuvene četiri godine opsade i herojskog otpora”, naveo je Stevanović na svojoj Facebook stranici.

Prethodno se, kako smo prenijeli, oglasila i gradonačelnica Kariće te, između ostalog poručila kako su Ruska kultura i balet dobrodošli su u Sarajevo, a agresorske snage nisu kao ni u periodu ‘92-95.

OTVORENO PISMO AMBASADORU RUSKE FEDERACIJE U BiHPoštovani gospodine Kalabuhov,Ako nešto zna,gradonačelnica grada…

Posted by Dragan Stevanovic on Tuesday, November 29, 2022