Sarajevo

Stevanović: Prije sedam godina sam Sebiji i Enri predvidio kraj kakav danas doživljavaju, a danas to ponavljam...

Svojevremeno sam, prije nekih sedam godina na jednom sastanku u MZKS gospođama Enri Suljić i Sebiji izetbegović predvidio kraj kakav upravo doživljavaju, poručio je Dragan Stevanović, SDP-ov zastupnik u Općinskom vijeću Centar i Gradskom vijeću Grada Sarajevo.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Ko silom, spletkama i obiljem laži gradi svoju “moć” na kraju na isti način završi. I svi oni koji su im tada aplaudirali, klanjali se ili jednostavno ćutali danas se utrkuju da kažu ono što su znali ali eto tada nisu smjeli ili htjeli reći (nije im bilo isplativo a danas jeste).

Ti su danas i najveći kritičari jer valja se dokazati i povinovati novim vjetrovima, to je isplativo.

Sjećam se kako je jedan po jedan moj kolega i kolegica, koji su onako zdušno po Erninom i Sebijinom diktatu digli ruke za smjenu predsjednika komore Brace Kulenovića, nakon odlaska sa UKCS “hrabro” diglo svoj glas protiv terora.

Nisam ja to tada rekao što sam pametniji od njih ili hrabriji, jednostavno naučilo me životno iskustvo kroz djelovanje u prijeratnom SKJ, u JNA i u ARBiH.

E evo danas, kad to nije isplativo ponovo, naučen životom, poručujem svojim kolegama vijećnicima i funkcionerima u OV i GV, desit će vam se isti scenario, za mjesec, dva, godinu, dvije, svejedno je.Nemojte reći da vas nisam upozorio na vrijeme”, naveo je Stevanović, komentirajući najavljene smjene u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Dragan Stevanović nedavno je podnio ostavku koja je usvojena na mjestu zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Prihvati notifikacije