Magazin

Sezona je jagoda: Recept koji je osvojio internet pravi se za 5 minuta

Sezona je jagoda, zato vam predlažemo da napravite tradicionlni kineski desert tanghulu od jagoda.

FOTO: SEAOFBLUSH.COM
FOTO: SEAOFBLUSH.COM

Ovaj popularni desert zapravo predstavlja voće obloženo šećerom i nanizano na bambusove štapiće. Tradicionlano se pravi od gloga, ali izuzetak možete bez problema da napravite…

Tanghulu od jagoda

Sastojci:

JagodeŠećerVoda

Priprema:

Za pripremu sirupa koristite šećer i vodu u razmjeri 2:1.

Pripremite jagode (operite, očistite). Nabodite ih na jedan kraj ražnjića. Skuhajte šećer i vodu, napravite sirup. Isprobajte svoj sirup tako što ćete umočiti štapić u sirup, a onda u ledenu vodu. Znaćete da je sirup spreman, ako se odmah stvrdne u ledenoj vodi.

Za dalje korake pogledajte video ispod teksta.

@matthewinthekitchen Delicious, easy tanghulu! Fun recipe strawberries are great #satisfying #strawberries #strawberry #tanghulu #tanghuluasmr #cooking #baking #easyrecipe ♬ original sound – Matthew Merril