Život

Samohrana majka spavala u štali, za sedam dana narod joj kupio kuću (VIDEO)

Priča o samohranoj majci koja je deložirana iz kuće koju su joj obećali kupiti općina i direktor škole, pa nisu, izazvala je brzu reakciju javnosti.

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO SREĆKO STIPOVIĆ
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO SREĆKO STIPOVIĆ

U selu Javor kod Kaknja donedavno je u kući živjela Šefija Habibović, samohrana majka. Međutim kako kuća nije isplaćena vlasniku, morala je napustiti krov nad glavom i preseliti sa stvarima u susjedovu šupu.

Prvu noć sa malodobnim sinom prespavala je u sijenu na štali. Naime općinske vlasti i direktor škole obećali su za ovu samohranu majku otkupiti kuću u kojoj je ona stanovala tri godine. Kako vlasnik kuće nije dobio novac pokrenuo je sudski proces i dobio presudu da Šefija mora iseliti.

Prvu noć sa malodobnim sinom spavala je na štali u sijenu, drugu u šupi. Njena priča dirnula je ljude diljem svijeta koji su čuli za njenu siuaciju pa su počeli nuditi pomoć i skupljati novac. Za samo sedam dana Šefija Hebibović iz sela u blizini Kaknja je zahvaljujuči donacijama dobrih ljudi u iznosu od 25 hiljada KM i kupila kuću u selu sa štalom, garažom, zemljištem.

Njenim brigama došao je kraj, a njena djeca imaju siguran krov nad glavom.

Prihvati notifikacije