Svijet

Ubila 35-godišnju mamu četvero djece ispred svog sina: Prema zakonu, nije uhapšena

Sve su veći pozivi za hapšenje žene optužene da je ubila svoju komšinicu, majku četvoro dece, nakon što se požalila da se žrtvina djeca igraju napolju, prenosi DailyMail.

FOTO: DOUG ENGLE/USA TODAY
FOTO: DOUG ENGLE/USA TODAY

Djeca Ajike AJ Owens igrala su se u blizini stambenog kompleksa u Ocali na Floridi u petak kada je njena komšinica ‘počela da viče na njih da siđu sa njene zemlje i nazivala ih pogrdnim imenima’, rekao je poznati advokat za građanska prava Ben Crump.

Djeca su tada slučajno ostavila iPad nakon što su napustila teren, objasnio je Crump, prije nego što su se vratila po njega.

Ali komšinica, 58-godišnja bijelkinja, koja nije imenovana, uzela je iPad i bacila ga na jedno od djece Owens, udarivši dječaka i razbivši ekran, rekao je advokat.

Majka četvoro djece je potom prešla ulicu da razgovara sa komšinicom nakon što je čula za incident.

Komšinica je pucala kroz vrata te pogodila Owens. Kasnije je preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

Policija je do sada nije uhapsila. Iako je šerif okruga Marion Billy Woods potvrdio da policija zna identitet ubojice, on je rekao da vlasti rade na utvrđivanju kakvu bi ulogu u incidentu mogao imati državni zakon o ‘zaštiti na svom terenu’.

Prema floridskom zakonu o ‘stoji na svome’, ljudima je u suštini dozvoljeno da koriste smrtonosnu silu ako osjete da su im životi u opasnosti.

Porodični advokat Ben Crump objavio je u ponedjeljak sliku gospođe Owen. ‘Ovo je Ajike AJ Owens – majka četvero djece ubijena nakon što je navodno pokucala na vrata kuće bjelkinje kako bi uzela iPad svog djeteta.’

Woods je rekao da detektivi rade s Uredom državnog odvjetništva i da moraju istražiti moguće tvrdnje o samoodbrani prije nego što mogu krenuti s bilo kakvim mogućim krivičnim prijavama.

‘Ovo nije ludak. Znamo ko je pucao’, rekao je Woods. Ured šerifa okruga Marion još nije javno identifikovao ubojicu.

Govoreći na konferenciji za novinare, šerif Woods također nije potvrdio niti demantovao Crumpovu priču o događaju.

Prihvati notifikacije