Svijet

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

Avion kompanije Delta Airlines koji je jutros poletio iz zračne luke John F. Kennedy (JFK) u New Yorku morao se okrenuti i vratiti na aerodrom zbog kvara na opremi za slučaj opasnosti.

FOTO: EPA-EFE/VINCENT JANNINK
FOTO: EPA-EFE/VINCENT JANNINK
Ilustracija / Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Let 520 Delta Airlinesa sigurno se vratio u zračnu luku oko 8:35 ujutro nakon što je posada prijavila vibracije, priopćila je Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Piloti su kontroli zračnog prometa odmah nakon polijetanja prijavili da osjećaju čudne vibracije i čuju zvuk lupanja. Zrakoplov je letio 33 minute prije nego što se vratio na JFK, piše ABC7 New York.

“Nakon što je avion sigurno sletio, primijećeno je da je u nekom trenutku otpao tobogan za slučaj opasnosti”, rekao je glasnogovornik Delte. U Boeingu 767 je tokom incidenta bilo 176 putnika, dva pilota i pet stjuardesa. Nema izvještaja o povrijeđenim.

Putnici su premješteni u drugi avion te je njihov let poletio u 10:59 ujutro, oko tri sata kasnije. Avion kojem je otpao tobogan za slučaj opasnosti je star 33 godine te neće biti u upotrebi sve dok Delta ne procijeni njegu ispravnost. FAA navodi da će istražiti cijeli događaj.