Region

Policija objavila snimak hapšenja Božića, tereti ga se za pokušaj ubistva (Video)

Splitska policija održala je konferenciju za medije na kojoj je izvijestila javnost o uhićenju Ivana Božića, osumnjičenog da je autom pregazio mladog policajca u Splitu.

FOTO: SCREENSHOT/YT/KANAL MUP-A RH I POLICIJE
FOTO: SCREENSHOT/YT/KANAL MUP-A RH I POLICIJE

Policija je uoči konferencije objavila snimak hapšenja.

“Tokom jutra 30.11. uspjeli smo uz potporu tehničkih službi identificirat vozilo, nakon pronalaska vozila mogli smo dalje razviti mrežu operativnih postupanja. Utvrdili smo ko je osoba koja bi se mogla dovoditi u vezu s tim kaznenim djelom. Pokrenuli smo mjere traganja i jučer u 16:40 u jednoj kući na području Solina zatekli smo 29-godišnjaka koji je sada u PU splitsko-dalmatinskoj”, rečeno je na konferenciji.

Otkriveno je i da se Božića tereti za kazeno djelo pokušaja ubistva na štetu policijskog službenika.

“Privedene su još četiri osobe koje se uglavnom dovode u vezu s kaznenim djelima pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Jednu žensku osobu smo imali i radi kršenja javnog reda i mira. Tokog popodneva ćemo imati privođenje pritvorskom nadzorniku”, rečeno je na konferenciji.

Ostali uhapšeni su osobe koje je policija zatekla u trenutku hapšenja.

Komentirajući izjave da se počinitelj bojao odmazde, iz policije su poručili:

“Jako smo vodili računa da postupamo kao policijska služba. Nas ne vodi odmazda nego cilj da vratimo mir i sigurnost.”

Podsjetimo, Ivan Božić, koji je osumnjičen da je automobilom pregazio mladog splitskog policajca, uhapšen je jučer u poslijepodnevnim satima. Priveli su ga pripadnici specijalne policije uz sredstva prisile. Priveden je zajedno s još troje ljudi, a o njihovom krimenu odlučivat će sud. Trenutno su na kriminalističkom ispitivanju.

Prihvati notifikacije