Region

Akcija u Hrvatskoj: Uhapšen načelnik koji je službenom karticom plaćao usluge u bordelu

U akciji hrvatske policije uhapšen je načelnik Općine Murter Toni Turčinov. Ovu vijest potvrdio je njegov advokat Fran Olujić.

FOTO: FB TONI TURČINOV
FOTO: FB TONI TURČINOV

Mogu potvrditi da je uhapšen i da traje pretraga njegove kuće. Ne znam još za šta ga sumnjiče, je li ono o čemu se pisalo u medijima ili nešto drugo. On bi danas trebao biti doveden na ispitivanje u DORH u Split pa bismo tada trebali znati više rekao je za Index.hr Olujić.

Prema pisanju hrvatskih medija Turčinov je već bio na meti istražitelja zbog trošenja općinskog novca u bordelu u Austriji gdje je potrošio 560 eura javnog novca sa službene kartice. Turčinova se također tereti da je općinski novac trošio na privatne posjete restoranima i na putovanja te da je njime plaćao cestarine i gorivo.

Pored Turčinova uhapšen je i poduzetnik Tomislav Pešić, kojem je prema sumnjama istražitelja namjestio tender za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu, javlja Telegram.

Policija je objavila kako su u okviru kriminalističkog istraživanja PNUSKOK-a i USKOK-a uhapšene dvije osobe na području Šibensko-kninske županije zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Krivična prijava Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena krivična prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičeni će biti predati pritvorskom nadzorniku – navode u policiji.

Prihvati notifikacije