Region

Bratski u kaznenom djelu: Srbijanac i Bosanac pretukli čovjeka u Istri, a Makedonac samo gledao

Pulska je policija identificirala napadače koji su u srijedu poslijepodne teško povrijedili 51-godišnjeg muškarca ispred jedne trgovine u Peroju (Pula).

FOTO: ILUSTRACIJA /BOSNAINFO
FOTO: ILUSTRACIJA /BOSNAINFO

Privedeni su 48-godišnji državljanin Srbije i 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih povreda.

Osim toga istražitelji ih sumnjiče i za kazneno djelo nepružanja pomoći za što je obuhvaćen i 43-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, piše Jutarnji.hr

“Državljanina Srbije i bosanskohercegovačkog državljanina se sumnjiči da su 12. oktobra oko 16,50 sati ispred trgovine u Peroju fizički napali 51-godišnjaka i nanijeli mu teške povrede. Nakon što su ga povrijedili i vidjeli da je u lošem zdravstvenom stanju nisu mu pružili pomoć čime su doveli u opasnost njegov život. Također je utvrđeno da bosanskohercegovački državljanin nakon što je pozvao hitnu medicinsku pomoć nije postupao po uputama koje su mu uposlenici davali putem telefona dok državljanin Sjeverne Makedonije nije učinio ništa da spriječi napad na povrijeđenog muškarca”, izvijestila je danas Policijska uprava istarska.

Osumnjičenici su u petak u popodnevnim satima uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Prihvati notifikacije