BiH

Pokažite herojsko srce: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sarajevu za djecu oboljelu od raka

U ponedjeljak, 8. januara, od 8 do 17:30 sati, Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama na adresi Čekaluša 86, kod Zubotehničke škole.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Akcija ima poseban humanitarni kontekst, ističući važnost darivanja krvi za liječenje djece oboljele od raka. Proces liječenja djece s ovom teškom bolešću zahtjeva značajne napore, kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječje tijelo, a narušavajući ravnotežu u organizmu, posebno na proizvodnju krvnih stanica.

Pročitajte još

Transfuzija krvi i njenih derivata postaje ključna u trenucima kada su nivoi krvnih stanica nedovoljni za nastavak liječenja. U ovim situacijama, krv postaje lijek, doslovno značajna za održavanje života djece oboljele od raka.

“Pozivamo sve građane da se pridruže ovoj hvale vrijednoj akciji darivanja krvi koju organiziraju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka. Djeca oboljela od raka predstavljaju prave heroje, ali i oni trebaju podršku i heroje u zajednici”, saopćeno je.

Budi heroj nekome, doniraj krv!

Neka ova akcija bude izraz solidarnosti i podrške prema najranjivijima u našem društvu.