IT

Počeli prvi problemi za iPhone 14 korisnike

Apple je prije nekoliko dana predstavio iPhone 14 seriju. Prošle nedelje ova serija je stigla u prodaju u prvom talasu zemalja. Ipak, neki od onih koji su među prvim došli do svog iPhone 14 modela ne dijele sa nama dobre vesti.

FOTO: APPLE.COM
FOTO: APPLE.COM

iPhone 14 serija uključuje četiri modela iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Svi modeli, osim iPhonea 14 Plus, već su stigli u prodaju. Međutim, prvi korisnici iPhonea 14 Pro i iPhonea 14 Pro Max susreli su se s problemom.

Naime, prema izvještajima nekih korisnika, gore pomenuti problem odnosi se na kameru iPhonea.

Konkretno, kamera je mutna i korisnik zbog toga ne može da kreira fotografiju kakvu želi. Nekoliko korisnika je na TikToku već objavilo video klipove kako to zapravo izgleda. Ovaj problem trenutno se pojavljuje na Pro verzijama – iPhoneu 14 Pro i iPhoneu 14 Pro Max.

Problem se odnosi na upotrebu kamere na aplikacijama trećih strana. Neki korisnici su prikazali kako izgleda upotreba kamera na Snapchatu i TikToku.

@corylewis04 #fyp #tech #apple ♬ original sound – Corylewis04

Ovi korisnici u svojim video klipovima preporučuju drugima da ne ažuriraju svoj iPhone 14 model. Naravno, bar ne za sada. Očekuje se da Apple ubrzo ovaj problem riješi novom nadogradnjom.

Upravo su iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max zabilježili veliki broj prednarudžbi, bar sudeći po izvještaju analitičara Ming-Chi Kua. On je naveo da je najviše prednarudžbi zabilježeno za najjači i najskuplji model – iPhone 14 Pro Max. Kuo ističe da je ovaj telefon zabilježio veći broj prednarudžbi nego iPhone 13 Pro Max prošle godine.

iPhone 14 Pro navodno je dobio ocjenu “neutralan”, što znači da nije zabilježio veća ili manja odstupanja od početne prodaje iPhone 13 Pro telefona.

Prihvati notifikacije