IT

Apple priznao grešku s kamerama i rješenje će biti dostaljeno svima uskoro 

FOTO: APPLE
FOTO: APPLE

Podrhtavanje kamere i čudni zvukovi koje ona pravi idu na Apple račun! 

Apple je priznao da problem postoji i svjesni su da sa kamerama mobilnih telefona iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max nešto nije uredu, piše Smartlife. 

Problem sa podrhtavanjem kadra, uzastopnim stabilizovanjem sočiva na glavnoj kameri, kao i čudni zvukovi koje kamera tad pravi biće riješeni do kraja septembra jednom od novih zakrpa, objavila je američka kompanija. 

Ovo je i odgovor svima koji su komentarisali prvobitnu vijest i pitali se da li je problem uopšte do kompanije Apple ili do TikTok, Instagram i Snapchat aplikacija prilikom čijeg korištenja se javljao – do Apple kompanije je. 

Iako su popularni Youtuberi nakon otkrivanja problema objasnili da sumnjaju da je ovo podrhtavanje kamere i uzastopno aktiviranje motora za OIS utjecalo i hardverski na kameru tj. kvarilo je fizički, Apple se time nije bavio. Apple nije otkrio ni tačno šta izaziva problem, ali će on biti popravljen nakon 26. septembra novim patch-om, koji će biti verzije 16.0.X, pošto je tokom ove sedmice već objavljena zakrpa 16.0.1 koja se isto tiče kamere. 

iPhone 14 serija će vrlo brzo biti u prodaji i kod nas, a do tada će Apple taman stići da osigura ovaj update, koji će nadamo se riješiti sve probleme o kojima smo pisali gore. 

Prihvati notifikacije