IT

Glasine iz Applea: iPhone SE 4 bi mogao imati OLED ekran

Nedavne glasine su sugerisale da će iPhone SE 4 imati dizajn sličan iPhone XR modelu i ekran veličine 6,1 inča. Međutim, analitičar Ross Young ističe da Apple još nije odlučio kakve će biti specifikacije ovog displeja.

FOTO: APPLE
FOTO: APPLE

Prema saznanjima Rossa Younga, Apple razmatra i OLED i LCD panel za iPhone SE 4. To znači da bi telefon mogao imati ili veliki 6,1-inčni OLED displej ili 5,7-inčni LCD ekran. Kompanija je već u pregovorima sa dva različita dobavljača displeja.

Ukoliko se Apple odluči za veliki OLED ekran, to bi svakako promijenilo način na koji se iPhone SE doživljava. Mogao bi djelovati kao više premijum opcija uz standardne iPhone 14 ili 13 modele. Međutim, to bi moglo dovesti i do povećanja cijene, čime bi prestala svrha postojanja iPhone SE modela.

Pored ovoga, očekuje se da će iPhone SE 4 imati i novi A16 Bionic čipset. Međutim, kako se telefon najavljuje za 2024. godinu, tada će ovaj čipset biti donekle zastario. Ali, u ovom trenutku nije poznato kada Apple planira da objavi novi iPhone SE model.

Očekuju se i određena poboljšanja kamera, baterije i nekih drugih parametara iPhone SE 4 telefona.

Prihvati notifikacije