Magazin

Otvorena ponuda! Ko je milioner koji traži osobu koja će s njim putovati po svijetu?

Milioner Matthew Lepre traži osobu koja će s njim putovati po svijetu i nudi plaću od 35 hiljada eura.

FOTO: INSTAGRAM / MATTHEWLEPRE
FOTO: INSTAGRAM / MATTHEWLEPRE

Australski milioner Matthew Lepre objavio je na svom profilu na Instagramu oglas koji je zaintrigirao hiljade njegovih pratitelja, a u kojem traži osobu koja će s njim putovati po svijetu i za to nudi plaću u iznosu od 35 hiljada eura.

“Obavijest! Službeno zapošljavam novog osobnog asistenta koji će sa mnom putovati svijetom. Označite nekoga za koga mislite da bi bio odličan za tu ulogu. Ako označite prijatelja ili podijelite svoju priču, povećat ćete šanse da i vi dobijete tu ulogu.

Što više oznaka, više su šanse za dobivanje uloge. P.s. Plaćeni svi troškovi, smještaj i put, dobivate plaću i vozite moje superautomobile. Hvala The sunu, Daily Mailu i Ladbibleu što su podijelili ovu sjajnu priliku sa svijetom. Natjecanje nije podržano, sponzorirano ili administrirano od strane Instagrama”, napisao je 30-godišnji Matthew u objavi na svom profilu.

“Siguran sam da će biti žensko”, “Ja želim ovaj posao, sretno mi bilo”, “Posao iz snova, definitivno”, “Ovo će biti moj novi posao”, komentirali su njegovi pratitelji od kojih su se već mnogi prijavili.

A za one koji se pitaju ko je zapravo Matthew, riječ je o mladom poduzetniku koji je nakon što je odustao od fakulteta osnovao firmu Ecom Warrior Academy, a uz nju ima još četiri firme koje mu mjesečno donose zaradu od 120 hiljada dolare, prenosi Daily Mail.

No nije mu uvijek bilo tako bajno, iza njega je teško djetinjstvo, a njegova vlastita priča služi mu kao poticaj da pomaže drugima, pa i da nekome pruži priliku za posao iz snova.

“Odrastao sam u zapadnom predgrađu Sydneyja oslanjajući se na obroke iz Vojske spasa jer mi moja samohrana majka nije mogla priuštiti hranu. Tako da se nažalost mogu poistovjetiti s teškim vremenima s kojima se ljudi suočavaju. Najmanje što mogu učiniti je dati posao nekome tko je možda trenutačno bez posla i želi raditi od kuće”, izjavio je jednom prilikom nakon što je objavio oglas za posao virtualnog osobnog asistenta i ponudio plaću od 52 hiljade dolara.

Prihvati notifikacije