Sarajevo

OPREZNO ŠETAJTE SARAJEVOM: Velika mramorna cigla pala sa zgrade na Marijin-Dvoru

Nakon što je prije nepunih deset dana u centru Sarajeva u ulici Ferhadija pao komad fasade sa zgrade i tom prilikom povrijedio 72-godišnju Sarajku, jučer je u glavnom gradu BiH također zabilježeno obrušavanje fasade.

FOTO:  FACEBOOK / HASNIJA REDŽEPAGIĆ NEZIR
FOTO: FACEBOOK / HASNIJA REDŽEPAGIĆ NEZIR

Pazite se!

Pročitajte još

“Jučer u 13:40 sam se zatekla u blizini pošte kod Vrazove, tačnije na adresi Maršala Tita 12, kada je velika mramorna cigla pala ispred mene sa zgrade! Pozvala sam policiju, napravili su zapisnik i jedan od stanara je kontaktirao Sarajevostan! Nakon toga, niko nije postavio natpis da se fasada obrušava!”, navela je građanka Hasnija Redžepagić Nezir na popularnom ženskom forumu s namjerom da upozori i ostale sugrađanke prilikom kretanja ovim dijelom grada.

mramorna ploca marijin dvor
FOTO: FACEBOOK / HASNIJA REDŽEPAGIĆ NEZIR

Podsjećamo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon događaja na Ferhadiji i kritikovala upravitelje zgrada i njihovu neodgovornost za ovakva dešavanja. Nedugo nakon tog događaja, zbog jakog vjetra spala je i jedna od kazaljki sa sata na sarajevskoj Katedrali, nakon čega je gradonačelnica obećala da će Grad Sarajevo snositi troškove popravke sata.

Prihvati notifikacije