Sarajevo

Oglasili se iz MUP-a KS zbog obrušavanja fasade u centru Sarajeva: Žena zadobila teške povrede

U centru Sarajeva, ulici Ferhadija, kod Vječne vatre u srijedu, 21. februara, oko 14.15 sati, došlo je do obrušavanja veće količine materijala s predzadnjeg sprata zgrade u kojoj se nalazi hotel.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dan kasnije, MUP Kantona Sarajevo objavio je zvanične informacije navodeći da je žena zadobila teške tjelesne povrede.

Dana 21. februara 2024. godine oko 14:15 sati u ulici Ferhadija, općina Centar Sarajevo došlo je do obrušavanja fasade kojom prilikom je povrijeđena R.B., rođena 1952. godine, nastanjena u Sarajevu.

Provrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da je 72-godišnjakinja zadobila teške tjelesne povrede (prelom lopatične kosti), nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu.

Kakve su fasade na pojedinim zgradama kako u centru tako i staroj jezgri grada Sarajeva, dobro svaki dan nema bar jedan incident. Bosnainfo je ranije pisala i upozoravala o obrušavanju fasada u Sarajevu.

Prihvati notifikacije