Sarajevo

Bosnainfo na mjestu nesreće: Obrušila se fasada u centru Sarajeva i povrijedila ženu (FOTO)

Kakve su fasade na pojedinim zgradama kako u centru tako i staroj jezgri grada Sarajeva, dobro svaki dan nema bar jedan incident.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Naš fotoreporter je zabilježio nesretni slučaj koji se dogodio u strogom centru Sarajeva. Naime, dio fasade sa obližnje zgrade u najfrekventnijem dijelu grada kod Vječne vatre je pao na ženu. Zasad nemamo informacijia o stepenu povrede.

Osim policije, na mjestu događaja nalazi se i Hitna pomoć

Bosnainfo je već pisala o obrušavanju fasada u Sarajevu ranije.

Stari krovovi, zahrđali oluci, stolarije i ornule fasade ozbiljno prijete sigurnosti svakog građanina. Nije rijedak slučaj da se s dotrajalih fasada obrušavaju komadi maltera i cigle na ulice glavnog grada. Svjesni su pojedinci opasnosti pa se gotovo na svakoj zgradi može vidjeti upozorenje: “Opasnost od obrušavanja fasade”.Table, a nerijetko i isprinatni listovi papira A4 formata sa ovakvim upozorenjima mogu su vidjeti na skoro svakom koraku. Opasnost prijeti sa fasada, krovova, balkona.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo ograđuje se od odgovornosti, jer su sredstva za obnovu fasada u direktnoj nadležnosti vlasnika objekata!