Magazin

Omlet kao pizza: "Grešni" doručak koji zapravo to uopće nije

Jaja za doručak da, pizza za doručak – ne, ne. Barem dok ne otkrijete ovaj recept s kojim možete doručkovati i omlet i pizzu – istovremeno. Naravno, ne kršite niti jedno kuhinjsko pravilo ako se omlet kao pizzu odlučite pripremiti i za ručak ili večeru.

FOTO: GETTY IMAGES
FOTO: GETTY IMAGES

Omlet kao pizza odličan je način na koji ćete se riješiti povrća iz hladnjaka i započeti dan ukusnim obrokom koji će vas “držati” do večeri. Osim jaja i povrća trebate tek omiljene dodatke za pizzu, neizostavni sir i umak marinaru  ili bilo koji drugi umak od rajčice.

Pročitajte još

Omlet kao pizza uza sve pirjanje, miješanje i pečenje bit će gotov za manje od pola sata. Uživajte!

Omlet kao pizza – sastojci:1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja1 manji luk, narezan na kockice2 češnja češnjaka, protisnuta450 g mladog špinatasolpapar, svježe mljeveni8 velikih jaja2 čajne žličice sušenog origana2 žlice mlijeka250 ml umaka marinara (ili drugog umaka od rajčice)100 g naribane mozzarelle60 g šunke, pršuta ili kobasice po izborucherry rajčice, po željirikola, po željiOmlet kao pizza – priprema:Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.U gusanoj tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri zagrijte ulje.Pirjajte luk dok ne postane staklast, oko 5 minuta, dodajte češnjak pa nakon otprilike jedne minute i špinat. Miješajte dok špinat ne povene, 2 do 3 minute, pa posolite.U velikoj zdjeli umutite jaja, dodajte origano, mlijeko i umak od rajčice pa posolite i popaprite.Izlijte smjesu u tavu preko pirjanog povrća i pustite da se peče dok se rubovi ne počnu skupljati i odvajati od tave, oko 4 do 5 minuta.Rasporedite šunku ili kobasice, po želji cherry rajčice i rikolu i posipajte sirom pa prebacite u pećnicu da se jaja ispeku do kraja, na otprilike 5 do 6 minuta.