BiH

Oglasili se iz SDA: "Visokog predstavnika pozivamo da se aktivno uključi u dešavanja u Srebrenici!"

Iz Opštinskog odbora SDA Srebrenica izdali su saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

FOTO: AA
FOTO: AA
Ilustracija

“Kolegij Skupštine opštine Srebrenica u dnevni red Skupštine koja će biti održana 29. 02. 2024. godine uvrstio je na dnevni red Odluku o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

Nažalost takvoj odluci se priključio i Salko Tursunović (SDP) predsjednik Skupštine opštine Srebrenica glasanjem za usvajanje takvog dnevnog reda.

Od samog početka smo upozoravali na pogubnu politiku koju na štetu Bošnjaka vodi srpska politika kojoj se pridružio i Salko Tursunović.

Prije nekoliko mjeseci Salko je zajedno sa srpskim političkim partijama zloupotrijebio predstavnike NIP-a i formirao Komisiju za izmjenu naziva ulica.

Pročitajte još

Ovakvom izdajničkom politikom Salke Tursunovića i ekipe ljudi oko njega, Srebrenica nakon 25 godina ponovno dobija ulice po ratnim zločincima, neustavnim danom entiteta rs-a, te osobama u čijoj organizaciji i pod čijim rukovodstvom su činjeni ratni zločini uključujući i zločin genocida.

Još jednom pozivamo Salku Tursunovića da, ako ima i trun morala podnese ostavku i prestane biti srpski sluga vodeći nakaradnu politiku po Bošnjake povratnike u Srebrenicu.

Visokog predstavnika pozivamo da se aktivno uključi u dešavanju u i oko Srebrenice, te da u skladu sa svojim ovlaštenjima donese odluke i bar malo povrati dostojanstva žrtvama genocida.

Od vrha SDP-a, tražimo da se zvanično izjasne, da li je Salko Turunović član njihove stranke i da li se slažu sa načinom vođenja politike, njihovog kadra kako se on i predstavlja, u Srebrenici, stoji u saopštenju.

Prihvati notifikacije