BiH

Memorijalni centar Srebrenica: Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Hamdija Fejzić, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica, istakao je važnost obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

FOTO: MUHAMED MADAR /AA
FOTO: MUHAMED MADAR /AA

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica Potočari danas je obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učenjem Fatihe, kao i ranijih godina, odata je počast žrtvama genocida i položeni su vijenci na kamen temeljac u mezarju.

Učinili su to članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, delegacije sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnici Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz HO MFS EMMAUS Srebrenica, udruženja, te mnogobrojni građani.

Hamdija Fejzić, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica, istakao je važnost obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine. Skupo smo platili nezavisnost Bosne i Hercegovine. Za bosanski san dati su mnogi životi. Zbog toga Bosna i Hercegovina ne smije biti predmet trgovine bilo koje politike. One snage koje su poražene na referendumu 1992. godine su i dalje prisutne i žele promijeniti istinu, a istina je da je Bosna i Hercegovina napadnuta 1992., istina je da je u Srebrenici počinjen genocid. Istina je da mi danas ovdje na Drini obilježavamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Živjela Bosna i Hercegovina”, istakao je Fejzić.

Pročitajte još