Magazin

Nutricionistica otkrila koje tri namirnice nikad ne bi pojela

Nutricionistica Olivia Hedlund objavila je tri kategorije hrane i pića koje sama nikada ne bi konzumirala.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Prva stvar na njezinu popisu su pahuljice koje se jedu za doručak.

“Nema nikakve zdravstvene koristi od hrane koja će ujutro naglo podići šećer u krvi”, pojasnila je na Instagramu.

Iako se slaže da postoje “zdravije pahuljice”, tvrdi da čak i njih treba konzumirati kao užinu ili poslasticu uz hranu koja sadrži proteine i masti.

“Većina pahuljica i žitarica puna je šećera, zbog kojeg se ne osjećamo sitima”, dodala je.

Hrana s visokim udjelom ugljikohidrata i šećera, poput mnogih tradicionalnih pahuljica za doručak, probavlja se brže što dovodi do skoka šećera u krvi, ali isto tako i do brzog pada energije te povećanja gladi ubrzo nakon konzumacije, piše Index.hr.

Na drugom mjestu navela je meso biljnog porijekla.

“Bolji je izbor meso iz odgovornog uzgoja. Meso je bogato hranjivim tvarima i dobro je za vas ako je nabavljeno iz ispravnog izvora. S druge strane, meso biljnog podrijetla sadrži hrpu hidrogeniziranih i upalnih ulja te punila koja daju okus mesa. Za mene je to veliko ne”, istaknula je.

I na kraju, tu su kafe koje se piju u pokretu.

“Ne samo da se kafa može upljesniviti, već ima i puno hemikalija koje remete ekosistem cijelog tijela, osobito hormona”, zaključila je.