Region

Novi Sad: Demonstranti ostavili palo granje ispred prostorija Srpske napredne stranke

Novi protestni skup Srbija protiv nasilja održan je danas u Novom Sadu i bio je posvećen uništavanju zelenila, što prekomjernom sječom, što olujom koja je prošle nedjelje, u dva navrata, polomila i porušila veliki broj stabala u gradu i okolini.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Zbog toga je protest započeo u Dunavskom parku, a završio u centru na mjestu gdje se nalazilo drvo koprivića, staro više od 150 godina, a koje je stradalo prošlog petka u olujnom nevremenu, javlja Anadolija.

Okupljanje je počelo ispred Dunavskog parka, jer je od juče, odlukom gradskih vlasti, ovaj park zatvoren za posjetioce zbog velikog broja palih stabala i oštećenog drveća.

Učesnici protesta su sakupili opalo granje koje su ponijeli u šetnju Bulevarom Mihajla Pupina do Ulice Modene sa krajnjim odredištem kod srušenog stabla koprivića starog više od 150 godina, oko koga se nalaze ograde gradilišta podzemne garaže.

Demonstranti su, potom, na maketi drveta postavljenoj na mjestu srušenog koprivića i ogradi gradilišta postavljali ceduljice na kojima su napisane afere aktuelne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom, a zatim granje koje su donijeli u centar ostavili pred ulaznim vratima Gradskog odbora Srpske napredne stranke, koju smatraju odgovornom za stradanje zelenih površina, koje je oluja dodatno prorijedila.

Ovim protestnim skupom ispred koprivića organizatori su željeli da naglase da je stradao još jedan od simbola grada Novog Sada “usljed nesposobnosti, bezobzirnosti i halapljivosti vlasti“.Protest je prošao bez incidenata.