Region

Drugi dan protesta poljoprivrednika u Novom Sadu, blokirali ulicu

Drugi dan protesta poljoprivrednika u Novom Sadu doneo je radikalizaciju nezadovoljstva, jer su paori traktorima blokirali nešto poslije 11 sati deo Bulevara Mihajla Pupina kod zgrade Pokrajinske vlade Vojvodine.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Poljoprivrednici koji su juče počeli protestne vožnje, prenoćili su u Novom Sadu ispred Novosadskog sajma, a protestna vožnja do zgrade Pokrajinske vlade pretvorila se u blokadu te saobraćajnice.

Poljoprivrednici iz sedam udruženja istakli su svoje zahteve Vladi Srbije, a pošto nakon dva sastanka do dogovora nije došlo, počeli su proteste širom Srbije, javlja Anadolija.

Paori okupljeni oko Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i drugih udruženja koordiniraju akcije protesta navode da se neće povući do ispunjenja zahtijeva koji se odnose na veće subvencije u oblasti stočarstva i ratarstva, pogodnosti kod kupovine goriva, te borbe protiv uvozničkih lobija.

Tako su i prvobitno planirane protestne vožnje prerasle u blokadu glavnog saobraćajnog pravca pored Pokrajinske vlade u Novom Sadu koja bi trebalo da traje do 13 sati, a u Vojvodini paori su svoju poljoprivrednu mehanizaciju isterali na drumove u Subotici, Somboru, Zrenjaninu i Pančevu, a poljoprivrednici iz manjih mesta gde nisu organizovane blokade priključiće se gradovima u blizini gdje se odvijaju protesti.

Kako je za AA izjavio Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, plan je da se u saobraćajnom špicu sugrađanima omogući nesmetani odlazak sa posla, ali da će se od 17 sati donijeti nova odluka da li će i gdje biti blokade saobraćajnica i da će to zavisiti od dogovora sa predstavnicima drugih udruženja koji su takođe u protestu.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA