Jet set

Nikada nisam brojao kalorije, imam 2 ključna pravila! Schwarzenegger otkrio svoje tajne - trik je u doručku i večeri! 

Arnold Schwarzenegger tvrdi da su mu dvije navike pomogle da ostane vitak tokom karijere. 

FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Arnold Schwarzenegger, glumac, bivši guverner i vegan, a najuspješniji u bodybuilding-u, kojim se bavio u svojim počecima. Arnold je ogromnu popularnost stekao zahvaljujući izgledu, prvenstveno mišićima. Kažu da svako ko želi da nabilda tijelo, treba da prati savjete ovog 75-godišnjaka, a on tvrdi da nikada nije brojao kalorije. 

Naprotiv, koristio je dvije jednostavne strategije koje su mu pomogle da ostane vitak tokom karijere. Dok stručnjaci ističu da je doručak najvažniji obrok u toku dana, Arnold kaže da je izbjegavao da ga konzumira u ranim jutarnjim satima. “Ponekad nakon treninga pojedem jaja ili granolu s jogurtom. To je zapravo užina umjesto doručka”, rekao je Arnold i pojasnio da gubitak težine zahtijeva kalorijski deficit ili unos manje kalorija u odnosu na one koje potrošimo u danu. 

Pojedini dokazi govore da bi preskakanje doručka zaista moglo da pomogne u mršavljenju jer rezultira smanjenim unosom kalorija, s obzirom na to da imate manji vremenski okvir za konzumaciju hrane u danu. Konzumiranje proteina za doručak takođe može da pomogne da se šećer u krvi stabilizuje i smanji potreba kasnije tokom dana. 

Podsetimo, Arnold je ranije otkrio da slijedi vegansku ishranu, a njegov posljednji obrok u danu je supa od povrća. Glumac je podijelio i recept, koji uključuje maslinovo ulje, limunov sok, kumin, so, biber, slanutak, jogurt i svježe začinsko bilje. Takođe, potrebni su vam bijeli i crni luk, tikvice i špinat, mada Schwarzenegger ističe da možete da koristite omiljeno povrće, jer je bogato hranljivim stvarima i vlaknima. To znači da ćete podržati zdravu probavu i bićete siti dugo nakon obroka. 

Prihvati notifikacije