Magazin

Ne stavljate brašno, jaja ni šećer: Fini desert koji se ne peče i gotov je za 15 minuta

Donosimo vam recept za nevjerovatno ukusan i zdravi desert, a dobra vijest je da ova slastica ne sadržava dodani šećer, vrlo je ukusna i vole je svi.

FOTO: MAXRESDEFAULT
FOTO: MAXRESDEFAULT

Sastojci:

Pročitajte još

10 komada kraljevskih datula

maslac od kikirikija ili nekih drugi omiljeni fil

orašidi po želji (bademi, lješnjaci, itd.) – 10 kom

tamna čokolada 100 grama

Priprema:

Datule zarežite i uklonite jezgru. Napunite ih filom, u sredinu utisnite badem ili neki drugi orašasti plod i dobro stisnite. Rastopite čokoladu, pa umočite datule, tako da se potpuno “okupaju” u njoj. Najjednostavnije ćete to učiniti ako je zabodete na čačkalicu, pa uronite u čokoladu. Stavite u frižider na 30-40 minuta, da se čokolada stvrdne i – poslužite.