Politika

Nakon Dodika, Borenović poručio: Bećirović pokazao da i od goreg može biti gore

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarisao je zaključke koje je juče Predsjedništvo BiH usvojilo na prijedlog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Borenović ističe da se Bećirović po svom nastupu uopšte ne razlikuje od onoga kojem se navodno suprotstavlja.

“Retrogradne politike, kreiranje atmosfere straha, atak na BiH, sve ono o čemu Bećirović priča može se primijeniti direktno i na njega i njegovo djelovanje. Atak na BiH jeste i prizivanje strane intervencije u Ustavnom sudu BiH, intervencije OHR, a posebno je paradoksalno kada to dolazi od onih koji se kunu u suverenu BiH.

Pročitajte još

Prizivanje intervencije OHR je još jedna poveznica sa onim kome se navodno suprotstavlja, jer su upravo intervencijom OHR njegovi koalicioni partneri dolazili na vlast. To su takođe pokazatelji da, dok se navodno svađaju, ova koalicija haosa na nivou BiH se zapravo najbolje može opisati onom da se sličan sličnom raduje”, rekao je Borenović, piše BN.

Podsjetio je da smo još prije nekoliko mjeseci slušali priče o velikoj harmoniji, napretku i velikim projektima.

“Od toga je, očekivano, ostalo samo mrtvo slovo na papiru, a rezultati djelovanja ove ekipe je samo da je samo svima u BiH, i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima, iz dana u dan sve gore. Govorili smo da su prošli sazivi Predsjedništva i Savjeta ministara najgori u istoriji, ali ova politička „elita“ nas, nažalost, demantuje, te svi zajedno dokazuju da od goreg može i gore. Ili da preciziram, od goreg očigledno može i Bećirović”, poručio je Borenović.

Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović „koristan za raspad BiH i da neće disciplinovati RS niti će se desiti da ona izgubi svoja prava“.

Prihvati notifikacije