Donosimo vam recept:
Sastojci
Tijesto
250 g brašna
100 g šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećeraa
80 g maslaca
1 jaje
Krema
500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g milerama
Dodatno
400 g smrznutog šumskog voća

1 preljev za torte
Priprema
Napravite tijesto
U posudu s brašnom pomiješajte prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer te omekšali maslac i jaje. Zamijesite podatno tijesto pa ga razvaljajte na papiru za pečenje i stavite u kalup za torte.
Napravite kremu
Odvojite malo mlijeka od 500ml i pomiješajte sa šećerom i pudingom, a ostatak mlijeka stavitite da zakuha. U zavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
U vreli puding dodajte mileram i dobro izmiješajte. Kremu odmah izlijte u kalup s tijestom, a preko kreme ravnomjerno rasporedite smrznuto voće.
Ispecite
Pecite na 170 stepeni 70 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim tortu prelijte svijetlim preljevom za torte. Stavite ju u frižider da se hladi minimalno 10 sati.