Magazin

Mama ŠČ! je na ljestvici za Eurosong među najgorim pjesmama prema mišljenju fanova

Na aplikaciji My Eurovision Scoreboard, koja dopušta fanovima Eurosonga da naprave poredak zemalja koje se natječu s obzirom na pjesme koje im se sviđaju, Hrvatska se trenutno nalazi na 19. mjestu od njih 21.

FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE / HRT DORA
FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE / HRT DORA

Od Hrvatske, koja je do sad skupila samo 10.046 bodova, na aplikaciji manje bodova imaju samo Rumunjska (6365 bodova) i San Marino (1703 boda).

Prvo mjesto trenutno drži Norveška s 100.202 boda, drugo Finska, a treće Češka. Važno je napomenuti kako se ljestvica ažurira svakih 5 minuta i kako se na njoj nalaze do sad samo odabrane pjesme.

Zbog toga na njoj još uvijek nema primjerice Srbije niti Švedske, budući da ove države još nisu odabrale pjesmu koja će ih predstavljati na Eurosongu, piše Index.hr.

Korisnici aplikacije na svom profilu imaju mogućnost poredati pjesme država tako da na prvo mjesto stave onu koja im se najviše sviđa, a na posljednje ona koja im se sviđa najmanje. Bodove od 12 do 1, po eurovizijskom sistemu, dobivaju samo prvih 10 zemalja na pojedinačnoj ljestvici, a onda se ti bodovi zbrajaju te se stvara sveukupna lista.

Činjenica da je Hrvatska do ovog trenutka skupila samo tek nešto više od 10.000 bodova znači da ju je malen postotak korisnika stavio u svoj top 10.

Ipak, stanje na kladionici je puno bolje te se Hrvatska tamo nalazi na 15. mjestu od 37 zemalja (ukupnog broja zemalja koje se ove godine natječu na Eurosongu).

Prihvati notifikacije