Ako je vjerovati novom istraživanju, konzumiranje začina kardamoma, koji je ključni sastojak u indijskoj kuhinji, može dovesti do gubitka masti i smanjenja upala.
Glavni istraživač doktor Luis Cisneros Zevalos rekao je da je ovaj začin manje poznat u Americi ali je rasprostranjen u drugim delovima sveta i da je njegov tim došao do saznanja da bi on mogao da sagori kalorije i održi tjelesnu težinu dok povećava apetiti i potrošnju hrane, navod britanski San.
Naučnici sa Instituta za unapređenje zdravlja u Teksasu su proučavali uticaj ovog začina na miševe. Oni su otkrili to da ne samo što ih je činio gladnijima, već im je pomogao u sagorevanju viška energije i gubitka masti.
Tim je objasnio da je to posljedica toga što pomaže da se kontroliše sistem koji reguliše kako se masti razgrađuju i kako se energija stvara u jetri i mišićima. Miševi koji su imali u ishrani više od jednog procenta ovog začina jeli su više od onih sa manje hrane. Osim toga primijećeno je da su dobili manje na težini i da su smanjili masu, što ukazuje da je ovaj začin odličan kod liječenja gojaznosti, piše Krstarica.