Politika

Konstituisano pet zajedničkih komisija oba doma PSBiH

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih, danas je konstituisano pet zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

FOTO: PARLAMENT BIH
FOTO: PARLAMENT BIH

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine izabran je Jasmin Imamović, za prvu zamjenicu predsjedavajućeg Marina Pendeš, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Radovan Kovačević. Članovi ove komisije su i Sanja Vulić, Slavko Matić, Darko Babalj, Milan Dunović, Šerif Špago, Sredoje Nović, Zdenko Ćosić, Kemal Ademović i Safet Softić.

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH izabran je Ilija Cvitanović, za prvog zamjenika predsjedavajućeg Albin Muslić, a za drugog predsjedavajućeg Sredoje Nović. Članovi ove komisije su i Milorad Kojić, Predrag Kožul, Sabina Ćudić, Šemsudin Mehmedović, Darko Babalj, Nikola Špirić, Marina Pendeš, Kemal Ademović i Safet Softić.

Konstituisana je i Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj PSBiH. Za predsjedavajuću Komisije izabrana je Ermina Salkičević-Dizdarević, za prvog zamjenika predsjedavajuće Ilija Cvitanović, a za drugog zamjenika predsjedavajuće Čedomir Stojanović. Članovi ove komisije su i Nihad Omerović, Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Mladen Bosić, Snježana Novaković-Bursać, Dženan Ðonlagić, Šefik Džaferović, Želimir Nešković i Zlatko Miletić.

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH izabran je Zdenko Ćosić, za prvog zamjenika predsjedavajućeg Miroslav Vujičić, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Dženan Đonlagić. Članovi ove komisije su i Mia Karamehić-Abazović, Saša Magazinović, Predrag Kojović, Denijal Tulumović, Branislav Borenović, Snježana Novaković-Bursać, Šefik Džaferović i Ilija Cvitanović.

Za predsjedavajućeg Zajednička komisije za administrativne poslove PSBiH izabran je Obren Petrović, za prvu zamjenicu predsjedavajućeg Marina Pendeš, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Denis Zvizdić. Članovi ove komisije su i Nebojša Radmanović, Marinko Čavara, Vlatko Glavaš, Amor Mašović, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Zdenko Ćosić, Safet Softić i Džemal Smajić.

Radi nedostatka kvoruma danas nije konstituisana Zajednička komisija za ljudska prava PSBiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH.

Prihvati notifikacije