Politika

Dom naroda Parlamenta BiH danas neće raspravljati o akcizama i PDV-u

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas neće razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH niti Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kolegij Doma prije sjednice odlučio je da izostavi nevedene tačke, kao i još neke, koje su prethodno bile uvrštene u predloženi dnevni red.

Delegat Kluba Bošnjaka Šefik Džaferović tražio je da te tačke budu vraćene u dnevni red, jer smatra da kolegij po poslovniku nema pravo da ih izostavi.

Pročitajte još

Nakon glasanja o vraćanju tačaka u dnevni red nije bilo ni opšte ni entitetske većine, te one neće biti razmatrane na današnjoj sjednici.

Predsjedavajući Doma Nikola Špirić istakao je da je vrijeme koje je proteklo “dezavuisalo” Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, te da je kolegij zaključio da usaglašavanja tih zakona proslijedi novom sazivu Vijeća ministara BiH da iznese svoje viđenje u skladu s poslovnikom, Ustavom i zakonom.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice u Domu je otvorena rasprava o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.