BiH

Dom naroda PSBiH nije usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2021.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2021.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Delegatkinja Kluba hrvatskog naroda Marina Pendeš rekla je da će većina u tom klubu biti suzdržana o pomenutom izvještaju jer smatraju da treba ubrzati njihovo dostavljanje, a ne da delegati u martu 2023. razmatraju izvještaj za 2021.

Zlatko Miletić iz istog kluba naveo je da BHRT kao državna institucija zaslužuje posebnu pažnju, što ne znači da nema prostora da se utiče na njihov broj zaposlenih ili da se nastoje riješiti milionska dugovanja.

Na glasanju o Finansijskom planu BHRT-a za 2022. s pratećim mjerama i efektima tih mjera, te o Izvještaju o realizaciji programa BHRT-a za 2021. i Programskim planovima BHRT-a za 2022. postignuta je opšta, ali nije i entitatska većina, pa su poslani Kolegiju na usaglašavanje.

Pročitajte još

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2021., kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka “Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH”.

Također, delegati su jednoglasno i bez rasprave usvojili Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka “Upravljanje carinskim terminalima”, te Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021.

Prihvati notifikacije