Zdravlje

Kašika dnevno ove žitarice dovoljna je za dobru probavu, jak imunitet i vitku liniju tokom hladnih dana

Veoma je korisna za zdravlje, i kao takva pšenica je veoma zastupljena u mediteranskoj ishrani.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Odlična je za creva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!

Žito rijetko kad ga jedemo, ali ako ga spremite na ovaj način, kašika dnevno će vam biti dovoljna za vitku liniju i jak imunitet tokom hladnih dana koji dolaze.

Jedite kad god osetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.

Sastojci:

1 kg pšenice

50 grama suhog grožđa

50 grama oraha

50 grama lješnika

50 grama badema

Priprema:

Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuhajte najmanje tri sata .Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše. Orah, lješnik i badem sameljite. Pred kraj kuhanja dodajte ih u žito i kuhajte još desetak minuta. Ohladite i čuvajte u frižideru.