Magazin

Kada nemate ideja za ručak, napravite ove SLANE PALAČINKE gotove u samo 15 minuta

Korejske palačinke od tune poznate su kao Chamchijeon, a ovaj slani snack pravi se od tijesta od tune i još par sastojaka, koje sigurno imate u ostavi, i gotov je za svega 15 minuta.

brze slane palačinke
FOTO: INSTAGRAM / SCREENSHOT / CHRISTIEATHOME

U Koreji se najčešće jedu kao prilog, a nakon što ih se zamijesi, jednostavno ih se isprži u tavi na ulju.

Pročitajte još

Ove se palačinke mogu jesti uz rižu i druge priloge, može ih se staviti između dva peciva pa ih poslužiti kao burger, a može ih se narezati i staviti u salatu – opcija je bezbroj i zaista su svestrane. A sada smo pronašli i odličan recept za ove palačinke.

Brze palačinke s tunom

Food blogerica Christie Lai poznata je po tome što dijeli recepte za brza i jednostavna azijska jela, a ove su palačinke jedno od tih jela.

Za njih će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

15 ml ulja za prženje

150 g konzervirane tune

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

30 g nasjeckane crvene paprike

1 nasjeckani mladi luk

1 jaje

55 g glatkog brašna

1 režanj češnjaka

1 prstohvat tostiranih sjemenki susama

1 kašičica susamovog ulja

pola kašičice soli

1 prstohvat papra

Ocijedite tunu iz konzerve, a zatim ju pomiješajte s paprikom, mladim lukom, jajem, brašnom, češnjakom, sjemenkama susama, susamovim uljem, solju i paprom. Dobro promiješajte i u zdjeli podijelite na četiri jednaka dijela, svaki dio formirajte u kuglicu pa prebacite na tanjir, prenosi Index.hr.

Tavu zagrijte na vatri srednje jačine pa dodajte ulje. Kad se ulje zagrije, u tavu stavite jednu po jednu kuglicu od tune i lopaticom ih poravnajte u palačinke. Pržite dvije do tri minute sa svake strane, dok obje strane palačinke ne porumene. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da upije višak ulja i poslužite.