Politika

Izetbegović poručio 'Trojci': Da su kompetentnije ljude postavili stvari bi bile drugačije...(VIDEO)

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA), progovorio je nedavno o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, istaknuvši propuste koje čini aktuelna vlast, poznata kao "Trojka".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Komentirajući trenutno političko vođenje, Izetbegović je istakao nedostatke u postavljanju kadrova od strane vlasti, ukazujući na potrebu za kompetentnijim ljudima na ključnim pozicijama.

Kritikovao je imenovanje osoba koje, po njegovim riječima, nisu stručne za obavljanje određenih funkcija, posebno ističući primjer upravljanja Elektroprivredom od strane osobe koja je prethodno vodila komunalno preduzeće u manjem gradu u BiH.

Pročitajte još

Da su kompetentnije ljude postavili kada su dobili šansu, stvari bi bile drugačije. Ne može Elektroprivredu voditi čovjek koji je vodio komunalno preduzeće u nekom manjem gradu u BiH. I sve im je tako – istakao je Izetbegović.

Dodatno je naglasio kako je aktualna vlast govorila o meritokratiji a zatim kroz svoje izbore za pozicije, kako tvrdi, izrugali su se tom konceptu.

Pričali su o meritokratiji i onda su se, imenujući svoje kadrove, izrugali toj meritokratiji – dodao je Izetbegović.

Ovaj komentar lidera SDA ističe ključne probleme koje vlast u BiH mora adresirati u postavljanju stručnih kadrova na odgovorne pozicije, naglašavajući potrebu za većom odgovornošću i fokusom na sposobnosti kandidata pri odabiru ljudi koji će upravljati ključnim sektorima države.

Prihvati notifikacije