Politika

BAKIR IZETBEGOVIĆ SMATRA DA ULAZIMO U ŽIVO BLATO: "Ja ne vjerujem da 'Trojka' može i kada bi htjela..."

O aktuelnoj političkoj situaciji večeras u emisiji ‘7 PLUS’ koja je u toku razgovaramo s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegović.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Komentirao je jučerašnji sastanak u Istočnom Sarajevu nakon kojeg je najavljen pokušaj dogovora o Izbornom zakonu.

Ne vjerujem da im je svima žao što smo u ovoj situaciji. Dodik proizvodi ovu situaciju, ne bih rekao da mu je do evropskog puta BiH. Ne bih rekao da se mogu išta dogovoriti – kazao je Izetbegović te dodao da je pomalo tužno šta se sve dešavalo.

Kazao je da smatra da ulazimo u živo blato.

“Ja ne vjerujem da Trojka može i kada bi htjela neke stvari da isporuči. Udar na OHR, što Dodik ultimativno traži”, kazao je.

Smatra da Trojka neće dalje popuštati zbog izbora koji dolaze i da će pokušati popraviti imidž koji je itekako narušen.Ovo je ćorsokak, politika koju vodi Dodik. Ali eto on opstaje na njoj, dobiva izbore. Entitet RS je sve stariji, polako ga vodi u izolaciju, gdje odlazi mladi ljudi, ne idu u Rusiju nego na Zapad. Ne može se izvući iz tog okvira. Vode nas u živo blato. Narod voli da mu se slaže, da nije bio genocid, ali od laži nema ozdravljenja. Idemo ka jednom krešendu. Morat će se zaustaviti ove politike, mislim da će biti zaustavljene – kazao je Izetbegović.