Magazin

Godinu dana od smrti Marine Tucaković: Ovo je najtužnija pjesma koju je napisala, posvetila je svom pokojnom sinu 

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

Danas se navršava godinu dana od smrti Marine Tucaković. 

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je 19. septembra prošle godine, a danas se navršava tačno godinu dana otkad je izgubila životnu bitku nakon duge borbe sa teškom bolešću. 

Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije bilo je ”ako želiš hit pjesmu, pozovi Marinu Tucaković”, a kako je napisala preko 4.000 pjesama važila je za najvećeg hitmejkera. 

Mnogo se pričalo i o tome kome su posvećene Marinine pesme, a posebnu pažnju izazavala je dirljiva balada “Hiljadu nula”, na abumu “Original” Nataše Bekvalac.   

U tom periodu po estradnim kuloarima šuškalo se da je ovu numeru Marina Tucaković, autorka teksta, posvetila pokojnom sinu Milošu Raduloviću. 

Međutim, Marina je ova nagađanja demantovala i istakla da je tu numeru Nataša posvetila ćerki Hani. 

“Uopšte nije tačno da je tekst pesme posvećen mom Milošu. Nataša i ja smo se dogovorile da napišem pjesmu posvećenu njenoj djevojčici, pošto ona nju zove ‘sine’”, objasila je hitmejkerka u razgovoru za “Alo” prije nekoliko godina. 

Ona je dodala da je jedina pjesma koju je posvetila sinu zapravo “Mišo moj” koju je snimila Ana Nikolić. 

“Pjesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu. Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić”. 

Podsjećamo, Miloš Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute preminuo je u decembru 2008. godine. 

Prihvati notifikacije